Yleistä

Kaupunginjohtajan tervehdys

Useimmat Harjavaltaan autolla saapuvat kurvaavat kaupunkiin valtatie kakkoselta. Ensimmäisen liikenteenjakajan keskellä saapuvaa tervehtii ”Harjavaltaa” –patsas: runsasmuotoinen akka siinä toivottaa tulijan tervetulleeksi huitoen harjallaan väkeä sisemmälle taajamaan. Siispä peremmälle, tervetuloa vaan!

Harjavalta on erinomaisen sijainnin paikkakunta. Autolla tänne pääsee valtatie kakkosta myöten ihan Helsingistä asti. Samaa tietä käytät, kun tulet Porista ja sen pohjoispuolelta. Jos tulet Rauman suunnasta, pääset tänne maantietä numero 43. Junallakin Harjavaltaan pääsee.

Harjavalta on hieno kaupunki: kaunis, vehreä, siisti ja turvallinen. Upea järvimäinen Kokemäenjoki kruunaa koko komeuden. Tyytyväisiä asukkaita on 7700 ja lisää mahtuu! Paikkakunnalla on paljon ja monipuolista yritystoimintaa, jonka hyvinvointi on kaupungille kunnia-asia. Kunnalliset palvelut ovat laadukkaat ja vastaavat kaupunkilaisten tarpeita, joskin arvioimme ja kehitämme niitä jatkuvasti yhä paremmiksi. Kaupalliset palvelut ovat myös hyvät ja turvaavat mainiosti jokapäiväisen elämisen tarpeet.

Harjavallasta löydät lukuisia mahdollisuuksia mielekkääseen, monipuoliseen vapaa-ajan viettoon. Hiittenharjun alueella voit lenkkeillä ja hiihtää kuntoradalla, lasketella, harrastaa mäkihyppyä, kelkkailla, ajaa mönkijällä, uida uimahallissa, kokeilla ja innostua curlingista ja paljon muuta. Yleisurheilu onnistuu Honkalan liikuntakeskuksessa ja jääkiekko sen kupeessa Puustelli Areenalla. Kokemäenjoella voit uida, meloa, soudella, hiihtää ja vesihiihtää. Harjavallassa on myös erittäin kattava kevyen liikenteen väylästö, joten kävely, pyöräily ja rullaluistelu onnistuvat hyvin. Lapsille on useita hyvätasoisia leikkipuistoja.

Harjavalta on myös kulttuurikaupunki. Kaupungin ylläpitämä Emil Cedercreutzin museo- ja kulttuurikeskus on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Lähes joka viikonlopulle riittää kulttuuritapahtumia: musiikkia, näyttelyitä, elokuvia ja teatteria. Harjavalta on mm. Suomen Rock City, jossa on vuoden mittaan asukaslukuun suhteutettuna eniten rocktapahtumia. Tunnethan Maj Karman, Lapkon ja Katri Ylanderin?

Jos jo asut Harjavallassa, tiedät kaupunkimme vahvuudet. Mutta jos et vielä kaupunkia tunne, tervetuloa tutustumaan ja ihastumaan!

Lisätietoa Harjavallasta, sen palveluista ja mahdollisuuksista saat näiltä kotisivuiltamme.

Jaana Karrimaa
kaupunginjohtaja

puhelin 044 432 5201
faksi: (02) 6740 560
sähköposti: jaana.karrimaa(at)harjavalta.fi