Toiminta markkina-alueella

Koronaohjeet kauppiaille:

On tärkeää, että teemme kaikkemme asiakkaiden luottamusta ja yleistä turvallisuutta lisäävien toimenpiteidenosalta. Seuraavassa on lueteltuna muutamia tärkeimpiä:
1. Ethän tule myymään tuotteitasimarkkinoille, jos olet kipeä tai sinulla on vähäisiäkin koronaan viittaavia oireita! Kunnioita lähimmäistesi terveyttä.
2. Pese kädet huolella tai käytä ainakin käsidesiä mahdollisimman usein.
3. Käsidesipullo pitää olla joka myyntipisteessä myös asiakkaita varten selkeästi merkittynä!
4. Pidä suojakäsineitä aina kun myyt. Vaihda käsineitä riittävän usein.
5. Älä anna asiakkaiden turhaan kosketella myynnissä olevia tuotteita. On parempi, että myyjä antaa asiakkaalle hänen haluamansa tuotteen.
6. Muistakaa siivota kosketuspinnat riittävän usein. Pyyhitään kosketuspinnat, kuten ovenkahvat, tasot, tuolit ja pöydät vähintään päivittäin, mielellään kahdesti päivässä. Sellaisessa ympäristössä,
jossa kävijöitä on runsaasti, suositellaan puhdistamista 2–4 tunnin välein
7. Jos myyntipaikassa on useampia myyjiä, niin järjestäkää erillinen selkeästi merkitty ”KASSA” piste, jossa yksi henkilö hoitaa keskitetysti rahastuksen. Pisteellä tulee olla suojapleksi asiakkaan jamyyntihenkilön
välillä, maksupääte pitää pyyhkiä desinfioivalla aineella asiakkaiden välillä ja r ahaa käsiteltäessä ei samoilla suojakäsineillä käsitellä enää sen jälkeen myyntituotteita, kun niillä on käsitelty rahaa.
8. Pidä riittävät turvavälit eli suosittelemme vähintään metrin väliä muihin myyjiin tai asiakkaisiin. Tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, tulee ihmisiä muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä. Turvavälien ylläpitoa voidaan varmistaa esimerkiksi riittävällä opastavalla henkilökunnalla ja etäisyysopasteilla.
9. Käytä kasvomaskia jos mahdollista. Se tarjoaa
lisäsuojaa niin teille kuin meille kaikille.
10. Korostakaa kaikessa toiminnassanne turvallisuutta ja tiedottakaa myös omassa tiedotuksessanne ja markkinoinnissanne että teillä turvallisuusasiat on huomioitu.
11. Pitäkää Tori- ja markkinakaupan palvelukeskuksen
ohjeet asiakkaille turvalliseen kaupankäyntiin aina
näkyvästi esillä omassa myyntipisteessänne.

Myyntipaikan pystytys:

Jokainen myyjä vastaa itse myyntipaikkansa pystytyksestä. Rakenteet eivät saa ylittää myyntiruudun rajoja. Järjestäjillä on oikeus tarkastaa myyntipaikat ja määrätä suoritettavaksi tarpeelliseksi katsomansa muutokset. Markkinoille tulevien on ilmoittauduttava markkinatoimistoon. Myyntipaikan ennakkoon varannut voi aloittaa myyntiruudun käytön jo perjantaina 28.8. klo 18.00 alkaen.

Kauppiaitten ajoneuvojen paikoitus:

Autojen ajaminen markkina-alueelle on sallittua vain pysty-tystä varten lauantaina klo 8.30 asti ja purkua varten sunnuntaina klo 16.00 alkaen. Muina aikoina auton tuonti alueelle ilman järjestäjien lupaa on ehdottomasti kielletty. Kauppias- pysäköintiä varten on varattu erilliset tilat. Autoja ei saa jättää markkina-aikana viereisen S-Marketin eikä Tokmannin paikoitusalueelle.

Jätehuolto:

Torialueella on runsaasti kauppiaiden sekajätteelle tarkoitettuja roskalaatikoita. Pahvilaatikoita varten on torin laidassa erikseen siirtolava. Laatikot on avattava ennen lavalle siirtämistä. Roskalaatikoihin ei kartonkia saa laittaa.

Myyntipaikan purkaminen:

Autoja saa ajaa markkina-alueelle vasta päivittäisen myyntiajan päättymisen jälkeen. Kyse on sekä ostajien turvallisuudesta että toisten kauppiaitten työrauhan säilyttämisestä.